Samlarobjekt på loppis

Att gå på loppis är en kul hobby och har du tur kan du hitta ett samlarobjekt som du letar efter. Loppisen i Larsboa säljer begagnade möbler och porslin till bra pris och har ett stort och varierat utbud. Ett samlarobjekt behöver inte vara märkesknutet, det kan innebära att samla på porslinsfigurer i alla olika märken, men många hoppas ofta på att hitta prylar från en känd tillverkare. En loppis är en guldgruva för de som tycker om att botanisera bland udda grejer, just den där kaffekoppen som någon annan har gett bort kanske är den som du söker och som gör samlingen komplett.

Kanske har du fått ärva en servis men där vissa delar av den saknas och som inte längre tillverkas, då är en tur på loppis perfekt. Är du istället ute efter att köpa värdefulla samlarobjekt eller prylar som kan bli värdefulla, är det också på loppis som du hittar grejerna. Det är naturligtvis svårt att sia om vad som blir populärt i framtiden, men det gäller att snappa upp tendenser i inredningstidningar, på bloggar och på mässor. I en tid då det pratas allt mer om miljö och hållbar konsumtion är det helt rätt att göra sina inköp på second hand och loppmarknader.

Samlarobjekt som vackra inredningsdetaljer i mässing hittas på loppisar

Populära samlarobjekt varierar efter tid

Vilka samlarobjekt som är mest populära och ””inne”” varierar år från år. En trend kan hålla i sig under lång tid eller bara vara under en säsong. Något som under lång tid i stort sett var otänkbart i de flesta modemedvetna hem var mässingsprodukter. Under de senaste året har de dock blivit en av de mest eftertraktade inredningsdetaljerna och helst ska de vara inköpta på loppis. Andra populära objekt är har länge varit leksaker, särskilt från sekelskiftet 1900. Det går också att hitta nyare produkter som redan blivit eftertraktade av samlare, ett exempel på detta är Muminmuggarna efter motiv från Tove Janssons böcker.